Gepubliceerd op 9 november 2021 om 16:44

Een vreemde eend in de bijt zijn, zo kan je het misschien wel beschrijven.  Als mens wil je verbinding, ergens bij horen en jezelf spiegelen aan anderen. Je ontwikkeld je zo door je leven heen. Maar op een gegeven moment loop je vast……..

Je hebt op school als onopvallende middenmoter meegedraaid. Je ging dan weer met de underdog en dan weer met de populaire om, maar hoorde eigenlijk niet  echt ergens  bij. Je wil graag vriendschap met anderen maar je word gewoon niet goed begrepen. Als je iemand mag dan doe je er alles voor, je bent trouw en loyaal naar de ander toe, maar vaak voel jij die diepe verbinding alleen.

Op school verloopt het vaak moeizaam, omdat jij alles zo anders ziet als anderen, je voelt jezelf raar en twijfelt aan je eigen mening en denkbeelden.  De anderen mensen doen het zo waarom lukt het mij dan niet?  Als je bij iemand thuis komt, heb je gemakkelijker contact met de ouders als met je vriend/ of vriendin. Ze praten over onderwerpen die jouw interesse hebben.  

Als er om raad gevraagd moet worden weten ze jou altijd te vinden, jij weet het antwoord en de oplossing voor een probleem.  Jij ziet ook heel veel mogelijkheden, maar soms loop je vast omdat jij ook de gevolgen al kan zien. Een lopende encyclopedie. Je hebt een hele brede oriëntatie, en weet erg veel over de wereld. Maar vaak voel jij je dom, omdat je niet goed presteert op school. De manier van lesgeven snap je gewoonweg niet. En alles wat je voelt overweldigd je vaak. Het leven op school is echt overleven, als het niet gaat zoals jij eigenlijk nodig hebt. 

In je hoofd kan je de hele wereld aan, maar de simpele dingen vind je moeilijk. Kiezen is de grootste uitdaging, omdat er teveel mogelijkheden zijn en alle keuzes zitten weer in verbinding met een andere mogelijke uitkomst.

Je weet vaak al ver van tevoren wat er gaat gebeuren en het duurt heel lang voordat anderen ook zover zijn, je kan je hierdoor erg eenzaam voelen.  Je hebt zoveel goede bedoelingen, en je wil graag helpen maar anderen zien het nog niet. Je steekt steeds meer energie om jezelf te bewijzen zonder enig resultaat. Het liefste zou je de hele wereld willen verbeteren  met al jou ideeën en inspiratie, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Je eigen waarde zie je niet, en vaak heeft dit ook te maken omdat je niet altijd gezien word om wat voor bijzonder mens jij bent.

Vaak krijg jij te horen dat je niet zo ingewikkeld moet doen en serieus.  Gesprekken voeren vind je moeilijk omdat jou interesses op een ander vlak liggen dan de meeste mensen uit je omgeving. Het lijkt vaak dat jij een andere taal spreekt, of afgestemd bent op een apart radiokanaal.

Het liefste trek jij je zelf terug, en komt tot rust in de natuur en bij de dieren. Lekker dagdromen en lezen, leren over hoe jij je zelf kan verbeteren. Je blijft maar zoeken en zoeken naar informatie en herkenning. Maar eigenlijk ben je op zoek naar jezelf.

Je voelt zoveel van alles en iedereen, je staat rechtstreeks in verbinding met het universum. Waarnemen is een groot woord en het is ook moeilijk te beschrijven omdat alles 1 is. Jij voelt de verbinding en ziet alles zoals het is. Mensen vinden dit soms eng, want je kijkt recht door ze heen. Je bedoelt het zo goed, dit is wie je bent jij hebt net zoveel recht om te leven als ieder ander op deze mooie wereld.

Vaak vraag jij je het zin van het leven af en wat je komt doen, wat is je taak? Elke dag is anders want je hebt weer nieuwe informatie en nieuwe inzichten gekregen en graag wil je deze delen met anderen, maar die snappen er vaak niks van.

Jij bent een echte doorzetter, een echte visionair. Als je iets in je hoofd hebt dan zet je door. Het gaat vaak met vallen en opstaan, maar het moet en zal zo gaan.

Wat is het beeld dat jij van jezelf hebt gemaakt, wat geloof jij over jezelf?  In je hele leven heb jij de nodige overtuigingen over jezelf opgeslagen in je bewustzijn, allerlei onverwerkte emoties zijn blijven plakken in je systeem. Dit doet iets met je en het belemmerd je in je zijn, maar ook zeker in wat je graag zou willen doen.

Hoog bewust is een gave een kracht waar je iets mee mag gaan doen.  Laat los wat je niet meer dient, en heel jezelf.  Met jou kracht maak jij de wereld een stukje mooier!

Wat kan ik zelf doen?

Door persoonlijke ontwikkeling . Je gaat Stap voor stap  loslaten wat je niet meer nodig hebt, bewustwording is stap 1 de rest volgt vanzelf. Het is een proces, een transformatie. Je krijg inzicht in jezelf en je gaat de verbinding herstellen met jezelf.  Daardoor ontstaat heling. Je voelt je weer Heel.

%d bloggers liken dit: