Emoties bij

Honden

NEI therapie kan ook heel goed ingezet worden bij Honden. Honden ervaren net als mensen emoties. Er  kunnen zich ook allerlei situaties voordoen waardoor je hond uit balans raakt. Alle onverwerkte emoties worden opgeslagen in het onderbewustzijn met als doel: onthouden, ik wil volgende keer niet meer dat gevoel hebben. Er komen allerlei beschermingsmechanismes in werking:

* Je ziet je hond inzichzelf keren, of misschien herken je dit al vanaf het puppy zijn. Er kan zich natuurlijk al van alles voordoen in de zwangersschap of tijdens de geboorte. Ook de eerste weken zijn essentieel voor de imprenting van je hond.

* Beschermen, dat kan allerlei vormen aannemen

* Voorkomen, sommige oudere honden grijpen al in bij de pups om de situatie voor te zijn.

* Vermijden, door weg te lopen van een situatie. Honden zijn van nature conflict vermijdend, ze gaan conflicten graag uit de weg.

Maar hoe herken je nu dat je hond niet lekker in zijn vel zit?

Dit gedrag merk je vaak op: je ziet het je voelt het, meer blaffen, angstiger, onrust, zich verstoppen, onzekerheid, terugtrekken.

Maar ook fysieke klachten zoals: spierspanning, stinkende vacht en adem, ontstekingen , spijsverteringsproblemen, overgeven, enz.

 

 

HOE WERKT NEI?

Veel van wat je hond heeft meegemaakt word opgeslagen in het onderbewustzijn

 Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen liggen opgeslagen in het onderbewustzijn. De onverwerkte emotie zorgt voor een disbalans en gaat werken als een stoorzender in het lichaam van je hond. De disbalans zorgen voor allerlei reacties in het lichaam, tot het uiteindelijk zichtbaar en merkbaar word. Bij iedere situatie en bij iedere hond is dit natuurlijk uniek, iedere honden reageert en verwerkt informatie anders en hebben een andere achtergrond.

 

Het NEIconsult kan live maar ook op afstand via een foto.  Ik gebruik de biosensor als meetinstrument voor frequenties van het lichaam. Ieder wezen heeft een eigen trilling of frequentie die in alles meebeweegt wat gezegd wordt. Via protocollen en samenwerking van de biotensor gaan we stap voor stap opzoek door het onderbewustzijn van je hond.

De biotensor pakt deze frequentie op en vertaalt het naar “ja” of “nee” waardoor onderbewuste processen en antwoorden worden opgespoord en meetbaar zijn. De antwoorden krijg ik dus van het onderbewustzijn met behulp van de biotensor. Hierna kunnen blokkades worden opgeruimd, wordt het zelf herstellend vermogen geactiveerd en is verandering mogelijk. Er komt weer een beweging.

Honden reageren vaak goed op een NEIconsult, dit is merkbaar in het gedrag. Vaak zijn er meerdere consulten nodig voor de hulpvraag te kunnen behandelen.

 

 

 

 

In overleg ook via een foto mogelijk

 

 

Heel Natuurlijke wandeling

Het is fijn als je samen kan genieten tijdens de wandeling, maar dit is niet altijd vanzelfsprekend.

* Je hond trekt heel hard aan de lijn.

* Je voelt je onzeker.

* De hond voelt zich onzeker.

* Aangelijnd wandelen is een hele opgave, er is veel onrust.

* Ontspannen wandelen dat wil je graag leren

* Je wil leren wandelen op een eenvoudige natuurlijke manier

Kortom alles wat je leert kan je altijd toepassen. Op een eenvoudige manier wandelen met je hond.

Wat leer je niet:

* Commanderen 

* Kunstjes en truckjes

* Allerlei regels

* Stem verheffen

* Onderdrukken

 

 

 

Jullie gaan echt leren samenwerken, en elkaar aanvoelen. Jij leert je hond begeleiden en je hond geeft precies aan wat hij nodig heeft. Samenwerken als een team!

De kennis die jullie hier opdoen heeft zoveel voordelen, dit zie je terug in alles!

Samen weer verbinden. Samen elkaar versterken.

De wandelingen vinden plaats bij het recreatiegebied de zandmeren in Kerkdriel

6 + 14 =

Emoties

Liefde

Erkenning