Waarom? Waarom? Waarom? misschien herken jij het wel van jezelf of van je kinderen. Ik wil gewoon weten waarom of hoe iets in elkaar zit. Vaak zoek ik iets helemaal uit en begin volledig weer aan iets anders.

Ik vind het fijn om te leren en te ervaren, het is een proces.

Nu ben ik in september gestart met een nieuwe opleiding: Systemisch werk.

Ik ben veel gewend en tijdens mij NEI opleiding heb ik veel losgelaten en opgeruimd, vooral op persoonlijk gebied.

Maar wat er nu toch allemaal gebeurd, het is met geen pen te beschrijven.

Het is een soort van, ik word totaal binnenstebuiten gekeerd, gereset en daarna mag alles weer op zijn plek vallen.

Ongelofelijk is het. En vooral ook als je je eigen gedrag gaat analyseren, vaak kan je er gewoon niks aan doen, het systeem wil iets zichtbaar maken.

Je spiegelt iemand in je familie, of je bent heel erg loyaal. Je draagt het voor anderen.

Het systeem wil iets zichtbaar maken en de balans weer terug, zodat de liefde kan stromen.

Insluiting/binding- iedereen heeft het recht erbij te horen

ordening/volgorde- iedereen heeft zijn eigen plek

uitwisseling- Er is balans tussen geven en nemen

Zit hier een verstoring of verstrikking in, dan word dit gevoeld.

Waarom doe je wat je doet?

Vaak vraag ik mij af waarom doe ik wat ik doe? Wat voor sterke drive zit er in mij, die hiervoor kiest. Ik volg mijn gevoel en kom zo in deze unieke ervaringen terecht. Ik mag erbij zijn en deze ervaren, als opsteller, representant en vraaginbrenger. Stuk voor stuk ontstaat er heling. Elke sessie is een leerschool, een ervaring, een bewustwording.

Ik ben zo dankbaar dat ik dit mag ervaren, en mag doen en ik hoop voor de toekomst dat ik deze kennis weer met andere mensen mag delen.

%d bloggers liken dit: